Zmiana polityki prywatności

Drogi Użytkowniku,

Chcielibyśmy poinformować, że zaktualizowaliśmy naszą Politykę prywatności. W dokumencie tym wyjaśniamy w sposób przejrzysty i bezpośredni jakie informacje zbieramy i dlaczego to robimy.

Nowe zapisy w Polityce prywatności wynikają z konieczności dostosowania naszych działań oraz dokumentacji do nowych wymagań europejskiego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO), które będzie stosowane od 25 maja 2018 r.

Informujemy jednocześnie, że nie zmieniamy niczego w aktualnych ustawieniach ani sposobie przetwarzania danych. Ulepszamy natomiast opis naszych procedur i dokładniej wyjaśniamy, jak przetwarzamy Twoje dane osobowe oraz jakie prawa przysługują naszym użytkownikom.

Zapraszamy Cię do zapoznania się ze zmienioną Polityką prywatności.

Close GDPR info

Extra Świecie

Imieniny obchodzą:

Emil, Karolina, Maria
  • lekkie zachmurzenie
    Dzisiaj:
    23°C / 12°C
  • bezchmurnie
    Jutro:
    25°C / 13°C
  • bezchmurnie
    Pojutrze:
    28°C / 16°C

W Osiu powstał nowy zakład przetwórstwa drobiu

bart
13 lipca, 13:43
W czerwcu rozpoczął działalność zakład rozbioru drobiu, uruchomiony przy Oddziale Sokołów S.A. w Osiu, czyli dawanych zakładach Gzella. Zdolności produkcyjne dotyczące podziału i pakowania tuszek drobiowych mają wynosić ok. 40 ton na dobę.
W zakładzie na dwie zmiany ma pracować okoló 40 osób.
Fot. nadesłane

Zakład w Osiu, wcześniej należący do firmy Gzella, w 2018 r. stał się częścią firmy Sokołów. Specjalnością były wyroby dojrzewające, surowe i wędzone, których głównych surowcem była wieprzowina. Teraz firma zamierza umacniać swoją pozycję w kolejnym segmencie. 

W czerwcu został otwarty nowy zakład przetwórstwa drobiu. Realizacja inwestycji rozpoczęła się październiku 2019 r. Przestrzeń zakładu drobiowego, na którą składa się dział rozbioru, pakowania i ekspedycji, to niemal 400 m kw.

Docelowo, przy funkcjonowaniu zakładu na dwie zmiany, pracować ma około 40 osób. Zdolności produkcyjne dotyczące podziału i pakowania tuszek drobiowych wynoszą około 40 ton na dobę.
Partner strategiczny działu Biznes

- Ta inwestycja ma dla nas ogromne znaczenie - mówi Dariusz Soszyński, dyrektor oddziału Sokołów w Osiu. - Dzięki niej, rozwijamy nasze moce produkcyjne w kolejnym obszarze, jakim jest przetwórstwo drobiu. Postawiliśmy na nowoczesne rozwiązania technologiczne, dzięki którym cały proces przebiega sprawnie i efektywnie. 

Linia rozbiorowa w nowo uruchomionym zakładzie została wyposażona w terminale wagowe z intuicyjnym interfejsem. To rozwiązanie, w połączeniu z całkowicie zintegrowanym systemem rozliczeniowym, pozwoliło w znacznym stopniu zautomatyzować cały proces.

W zakładzie zastosowano wysokowydajne systemy chłodnictwa oparte na agregatach chłodniczych Copeland i Bitzer o podwyższonej efektywności chłodniczej i optymalizacji wydatku energetycznego.
REKLAMA

Dzięki automatyzacji i zastosowanej technologii, czas od przyjęcia tuszki do wejścia na magazyn zapakowanych elementów z niej pozyskanych, wynosi nie więcej niż godzinę. Surowiec dostarczany do zakładu każdego dnia jest w tym samym dniu wprowadzany do dystrybucji w sieci Delikatesów Sokołów oraz Delikatesów Gzella. 

Uruchomienie rozbioru drobiu w zakładzie w Osiu pozwoliło na wprowadzenie na rynek marki Uczta Drób. Asortyment linii obejmuje takie wyroby, jak kurczak świeży, kurczak rosołowy, poszczególne elementy z kurczaka oraz podroby. 

a [dot] bartniakatextraswiecie [dot] pl
REKLAMA

Komentarze (4)

Shit nie z tej ziemii. A traktowanie Pań w sklepach po macoszemu to już przesada. Nie mają nic wczasowego czy świątecznych premii a produkcja wszystko. Wyjazdy integracyjne itd. Masakra. Shit nic więcej.

Odpowiedzi: 1

Co racja to racja.

Odpowiedzi: 0

Nic tam nie kupuję. Bleeee

Odpowiedzi: 0

Podonierz w nocy świecą wędliny.

Odpowiedzi: 0

Dodaj komentarz

Filtrowany HTML

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <a> <blockquote> <br> <cite> <code> <dd> <div> <dl> <dt> <em> <li> <ol> <p> <span> <strong> <ul>
    Allowed Style properties: text-align, text-decoration

Czysty tekst

  • Znaczniki HTML niedozwolone.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.
CAPTCHA
To pytanie sprawdza czy jesteś człowiekiem i zapobiega wysyłaniu spamu.
Redakcja portalu extraswiecie.pl nie odpowiada za treści zamieszczanych przez czytelników komentarzy, zastrzegając sobie jednocześnie prawo do ich moderowania oraz kasowania w przypadkach ewidentnego naruszania prawa lub dobrych obyczajów. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyliście opinię, która łamie prawo lub dobry obyczaj, powiadomcie nas: redakcja@extraswiecie.pl lub użyjcie przycisku Zgłoś komentarz