Raz płacisz i jesz, ile chcesz! Deczno zaprasza na "Smaki Niepodległości"!

Czasy, w których Deczno kojarzyło się wyłącznie z letnim plażowaniem, zdecydowanie przechodzą do historii. Przed nami pyszne "Smaki Niepodległości".
"Smaki Niepodległości" to doskonała okazja, aby zapoznać się z ofertą kulinarną ośrodka

Centrum Rekreacji i Wypoczynku Deczno – bo tak od kilku miesięcy brzmi pełna nazwa ośrodka – mimo zakończenia sezonu funkcjonuje w najlepsze i staje się coraz bardziej popularnym miejscem do celebrowania ważnych, rodzinnych uroczystości i biznesowych spotkań. 

- Kulinarne propozycje naszego szefa kuchni zdobyły serca gości, którzy organizowali już w Decznie swoje imprezy okolicznościowe, a także publiczności biorącej udział w tegorocznej Biesiadzie Piwnej. Przyszedł czas na to, aby prezentować je regularnie, w formie rodzinnych, niedzielnych obiadów - podkreśla Tomasz Keller, prezes zarządu Vistula-Park Świecie.

Przedsmak będziemy mogli poczuć już we wtorek 11 listopada. Wtedy po raz pierwszy Deczno zaprosi do wspólnego, kulinarnego świętowania w ramach "Smaków Niepodległości". W propozycjach na pewno nie zabraknie tradycyjnej gęsiny oraz potraw, które kojarzą się nierozerwalnie z polską kuchnią. Zasada będzie bardzo prosta – z menu będzie można korzystać od godziny 12.00 do 17.00. A ile trzeba będzie zapłacić?

  • osoba dorosła: 80 zł
  • dzieci do 12 roku życia: 40 zł
  • dzieci do 3 roku życia: bezpłatnie

Opłata upoważnia do nieograniczonego korzystania z bufetu przez dwie godziny od momentu uiszczenia opłaty.

Terminy kolejnych "smaków" będą podawane na oficjalnym fanpage Centrum Rekreacji i Wypoczynku Deczno.

Ośrodek nie narzeka na brak zainteresowania. Weekendy z dużym wyprzedzeniem są zarezerwowane na imprezy okolicznościowe.

- W przyszłym roku w ośrodku zostanie otwarta restauracja, a to doskonała okazja, aby mieszkańcy już teraz zapoznali się z naszą ofertą kulinarną – mówi Marta Pudrzyńska, kierownik Centrum Rekreacji i Wypoczynku Deczno.

Co będzie można zjeść 11 listopada podczas „Smaków Niepodległości? Sprawdź menu.

  • bulion z gęsi z kluskami półfrancuskimi i pietruszką
  • zalewajka grzybowa na zakwasie żytnim
  • confiturowane udo z gęsi na modrej kapuście z żurawiną
  • rolowana karkówka faszerowana pieczarkami w sosie z tymianku i cebuli
  • gęsie żołądki w białym sosie z kolendrą
  • filet z sandacza z masłem kaparowym, porem i pomidorami concasse
  • pierś z kurczaka z brukselką duszoną w białym winie, śmietanie i kminku
  • pierogi z mięsem okraszone wędzoną słoniną z rydzami i kwaśną śmietaną
  • bufet sałatkowy
  • bufet deserowy

"Smaki Niepodległości", Centrum Rekreacji i Wypoczynku Deczno, wtorek 11 listopada w godz. 11.00-17.00.

Udostępnij

Wybrane dla Ciebie

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors