Prowadzisz lokal gastronomiczny chciałbyś wzbogacić ofertę o menu lunchowe? Zaoferuj swoim klientom dania z kurczaka i zyskaj nowych klientów. Oto garść inspiracji, dzięki którym z powodzeniem zaoferujesz atrakcyjne dania z kurczaka, idealne na lunch.
Dania z kurczaka polecają się na lunch
Dlaczego właśnie dania na bazie kurczaka są najlepszym pomysłem na poszerzenie oferty lokalu gastronomicznego? To świetne rozwiązanie z wielu względów. Aby serwować dania z kawałkami kurczaka w chrupiącej panierce, potrzebujesz tylko kilku podstawowych sprzętów kuchennych, trochę wolnej przestrzeni do przygotowania dania i 45 minut na przeszkolenie personelu z marynowania i panierowania mięsa. Małe koszty, wielkie efekty.
Tortilla z kurczakiem, burger, sałatka... dla każdego coś dobrego
Soczysty kurczak w chrupiącej, złotej panierce doskonale smakuje sam, jak i z różnymi dodatkami. Idealnie komponuje się z pieczywem, warzywami, sosami i oczywiście tortillą! Dzięki temu na bazie jednego produktu możesz zbudować całe - urozmaicone! - menu.
Tortilla z kurczakiem czy sałatka to interesująca propozycja lunchu dla osób, które lubią lekki lunch, z dużą ilością świeżych warzyw. Prawdziwym fanom chrupiącego kurczaka z powodzeniem zaserwujesz skrzydełka z kurczaka a la KFC, a fanom burgerów - burgera z kurczakiem w panierce.
Potrawy z kurczaka - łatwe do serwowania na wynos
Dania z kurczaka z łatwością zapakujesz na wynos, sprawdzą się także w dowozie. Zatem jeśli zamierzasz poszerzyć ofertę o dania lunchowe, to koniecznie przemyśl kwestie związane z pakowaniem i serwowaniem dań na wynos. Z pewnością klienci często będą lunch zamawiać do pracy, zabierać go na wynos, dlatego dania, które oferujesz w tej ofercie, nie powinny sprawiać kłopotu z pakowaniem.
Dania na bazie kurczaka - idealne nie tylko na lunch
Potrawy z kurczaka są nie tylko smaczne, ale także bardzo pożywne i sycące. Świetnie się sprawdzają nie tylko jako przekąska, ale także jako pełnowartościowy posiłek: obiad i kolacja. Niezależnie od tego, czy Twoi goście odwiedzają lokal, by zjeść szybki obiad, czy lubią w nim długo biesiadować, dania z kurczakiem w roli głównej sprawdzą się w każdej sytuacji.
Dania, które są popularne przez cały rok
Dania z kurczaka cieszą się popularnością niezależnie od pory roku. Charakteryzujący je brak sezonowości sprawia, że zawsze świetnie się sprzedają . Lokal serwujący kurczaka to biznes, który przynosi zyski przez cały rok. Zwłaszcza, że po dania z kurczakiem chętnie sięgają zarówno dorośli, jak i dzieci. Oferta lunchowa bazująca na kurczaku to świetna opcja dla całej rodziny: dla dzieci makaron z kurczakiem, dla dorosłych burger, tortilla lub skrzydełka z kurczaka.
Potrawy z kurczaka - dania, które zawsze smakują doskonale
Bazą wszystkich wymienionych wcześniej dań jest kurczak w amerykańskim stylu. To on sprawia, że wyżej wymienione przez nas dania smakują tak wyśmienicie. Jak zatem przygotować kurczaka w panierce, by był równie dobry jak ten serwowany w popularnych restauracjach serwujących kurczaka?
Sposób na idealnego kurczaka w panierce
Aby panierowany kurczak smakował idealnie, powinien być w środku soczysty i miękki, a na zewnątrz chrupiący. Panierka powinna mieć złoty kolor i postrzępioną strukturę - charakterystyczne płatki. Jak osiągnąć taki efekt? Korzystając z gotowych rozwiązań. Oferowana na rynku gotowa panierka do kurczaka przeznaczona jest do gastronomii i sprawia, że przygotowanie kurczaka w amerykańskim stylu jest proste, szybkie i gwarantuje osiągnięcie zamierzonego efektu.
Startujesz z nowym menu? Skorzystaj ze wsparcia producenta panierki
Wprowadzenie do menu dań z kurczaka naprawdę jest bardzo proste - dania bazujące na panierowanych kawałkach kurczaka są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Samego kurczaka również przygotujesz bez trudu - np. producent panierki Holly Powder poza gotową panierką do kurczaka przygotował dla klientów szereg instrukcji i wskazówek, dzięki którym przyrządzenie kurczaka będzie bułką z masłem nawet dla debiutanta.
Komentarze (0)