Wprawdzie Burger House na kulinarnej mapie ลwiecia pojawiล siฤ dopiero dwa miesiฤ
ce temu, ale zdฤ
ลผyล juลผ zyskaฤ spore grono sympatykรณw. Pomysล na zaลoลผenie prawdzie amerykaลskiej restauracji zrodziล siฤ w gลowie Darii i Bartลomieja Strzesak ponad rok temu.
REKLAMA
Otworzy siฤ w nowym oknie
- Tego typu przedsiฤwziฤcie to nie tylko spory wysiลek finansowy, ale teลผ koniecznoลฤ zaลatwienia wielu spraw - tลumaczy Daria Strzesak. - Jednak tym, co przez dลuลผszy czas powstrzymywaลo nas z otwarciem biznesu, byล brak odpowiedniego lokalu. Zaleลผaลo nam zarรณwno na dobrej lokalizacji, jak i wielkoลci. Oczywiลcie nie bez znaczenia byลa rรณwnieลผ uroda miejsca, w ktรณrym chcieliลmy uruchomiฤ interes. Dlatego ucieszyliลmy siฤ gdy okazaลo siฤ, ลผe jest moลผliwe wynajฤcie lokalu niedaleko OKSiR-u, przy ul. Wojska Polskiego 135 A.
Wลaลciciele, prezentujฤ c wnฤtrze restauracji, z nieukrywanฤ satysfakcjฤ mรณwiฤ , ลผe prawie caลy wystrรณj jest ich dzieลem.
- Co tylko byลo moลผliwe, wykonaliลmy samodzielnie - podkreลla Daria Strzesak. - Szlifowaliลmy wszystkie palety, z ktรณrych zrobione sฤ
stoลy, malowaliลmy ลciany, wieszaliลmy elementy wystroju.
REKLAMA
Duลผe wraลผenie robi kolekcja amerykaลskich tablic rejestracyjnych.
- To prezent od mojego taty ktรณry mieszka w USA - mรณwi Bartลomiej Strzesak.- Jeลli siฤ nie mylฤ, to udaลo mu siฤ zgromadziฤ tablice ze wszystkich 50 stanรณw. Przyznam szczerze, ลผe nigdy nie miaลem czasu, ลผeby to dokลadnie sprawdziฤ, ale moลผe uda siฤ to ktรณremuล z dociekliwych klientรณw - ลผartuje.
Wystrรณj lokalu nie jest bez znaczenia, ale tym, czym przede wszystkim kierujฤ siฤ klienci przy wyborze lokalu, jest menu. Karta daล w Burger House zasadniczo dzieli siฤ na dwa bloki: burgery i pizzฤ.
- Nie ma wฤ
tpliwoลci, ลผe kaลผdy uลผyty skลadnik wpลywa na smak dania - podkreลla Daria Strzesak. - Dlatego staramy siฤ nie zaniedbywaฤ ลผadnego szczegรณลu. Mamy codziennie ลwieลผฤ
porcjฤ chrupiฤ
cych buลek z zaprzyjaลบnionej piekarni Zakryล i doskonaลej jakoลci woลowinฤ, ktรณrฤ
marynujemy wลasnorฤcznie wykonanฤ
marynatฤ
. Nie korzystamy z ลผadnych gotowych pรณลproduktรณw. Wszystko jest robione na miejscu ze ลwieลผych skลadnikรณw - zaznacza.
REKLAMA
W tej chwili jednym z najczฤลciej zamawianych burgerรณw jest Mr. Becon (20 zล). Niewiele mniej klientรณw wybiera New Yorkera (18 zล). Niebawem w menu pojawiฤ
siฤ wersje junior, ktรณre bฤdฤ
w rozmiarze odpowiednim dla dzieci. Oczywiลcie niลผsza bฤdzie teลผ ich cena.
Jednฤ z zalet burgerรณw jest moลผliwoลฤ wpลywania na ich ostateczny smak. I wcale nie chodzi o wybรณr sosu.
- Kaลผdy z klientรณw moลผe okreลliฤ stopieล wysmaลผenia woลowiny - tลumaczy Bartลomiej Strzesak. - Poza tym, jeลli jest siฤ bardzo gลodnym, moลผna zamรณwiฤ jej podwรณjnฤ porcjฤ, jeลli ta standardowa komuล nie wystarcza.
Dania z amerykaลskiej restauracji Burger House moลผna zamรณwiฤ takลผe z dowozem do klienta.
