Gdyby Festiwal Smaku w Grucznie odbył się w zaplanowanym wcześniej terminie, czyli 24 i 25 sierpnia, mógłby liczyć i na piękną pogodę, i zapewne na spore zainteresowanie. Z powodu obostrzeń związanych z afrykańskim pomorem świń, organizatorzy musieli jednak przełożyć imprezę na 14-15 września.
Zmiana terminu w połączeniu z kiepską pogodą wpłynęły na dużo mniejszą liczbę wystawców i gości.
Festiwal ma bardziej kameralny charakter niż poprzednie edycje. Nadrabiano warsztatami i pokazami, których w sumie zorganizowano około 25. Można było m.in. poznać tradycyjne metody wędzenia ryb, drążenia kłód bartnych, suszenia owoców, smażenia powideł czy młócenia cepami zboża.
W niedzielę drugi dzień Festiwalu Smaku w Grucznie. Impreza potrwa od godz. 12.00 do około 17.00.
Zobacz poniżej zdjęcia.









