Magda Gessler robiła rewolucję w restauracji pod Dragaczem

Do długiej listy restauracji odmienionych przez Magdę Gessler dołączyła Biała Karczma z Michala (gmina Dragacz). Co zmieniła znana restauratora, można zobaczyć już teraz, odwiedzając lokal. W jaki sposób to się stało, obejrzymy dopiero za dwa miesiące.
kartaczma

Biała Karczma poddała się rewolucji w ubiegłym tygodniu. Przez tydzień w lokalu gościła Gessler, której towarzyszyła ekipa TVN rejestrująca poszczególne fazy przemiany. Finałem show była uroczysta piątkowa kolacja, na którą zaproszono wielu gości.

„Kuchenne rewolucje” to przede wszystkim widowisko. Są w nim łzy, przekleństwa, wybuchy złości, kłótnie personelu z warszawską kucharką.

Wnętrze lokalu przed „Kuchennymi rewolucjami”

Czy komuś z Białej Karczmy również puściły nerwy? Przekonamy się o tym prawdopodobnie na początku grudnia. Wtedy zostanie wyemitowany odcinek „Rewolucji” z lokalem z Michala w roli głównej.  

Póki co, można wybrać się do restauracji i zafundować sobie zestaw polecany przez Magdę Gessler.

Przystawka
Carpaccio z piersi gęsiej na musie z wątróbek gęsich i borowikami marynowanymi - 25 zł

Zupa
Zupa rybna z grzybami leśnymi i faworek rybny - 16 zł

Danie główne
Comber z jelenia kładziony na grzybach z kluskami ziemniaczanymi okruszone wędzoną słoniną - 39 zł

Deser
Naleśniki z fjutem , czekoladą i bitą śmietaną w towarzystwie orzechów włoskich - 15 zł

a.bartniak@extraswiecie.pl

Udostępnij

Wybrane dla Ciebie

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors