Biała Karczma poddała się rewolucji w ubiegłym tygodniu. Przez tydzień w lokalu gościła Gessler, której towarzyszyła ekipa TVN rejestrująca poszczególne fazy przemiany. Finałem show była uroczysta piątkowa kolacja, na którą zaproszono wielu gości.
„Kuchenne rewolucje” to przede wszystkim widowisko. Są w nim łzy, przekleństwa, wybuchy złości, kłótnie personelu z warszawską kucharką.
Wnętrze lokalu przed „Kuchennymi rewolucjami”
Czy komuś z Białej Karczmy również puściły nerwy? Przekonamy się o tym prawdopodobnie na początku grudnia. Wtedy zostanie wyemitowany odcinek „Rewolucji” z lokalem z Michala w roli głównej.
Póki co, można wybrać się do restauracji i zafundować sobie zestaw polecany przez Magdę Gessler.
Przystawka
Carpaccio z piersi gęsiej na musie z wątróbek gęsich i borowikami marynowanymi - 25 zł
Zupa
Zupa rybna z grzybami leśnymi i faworek rybny - 16 zł
Danie główne
Comber z jelenia kładziony na grzybach z kluskami ziemniaczanymi okruszone wędzoną słoniną - 39 zł
Deser
Naleśniki z fjutem , czekoladą i bitą śmietaną w towarzystwie orzechów włoskich - 15 zł
a.bartniak@extraswiecie.pl