Poprowadził je Piotr Świst, kucharz renomowanego Hotelu Mercure w Toruniu. Głównym partnerem tego wydarzenia było konsorcjum KSC Polski Cukier. Dlatego przedmiotem zajęć były przysmaki powstałe na bazie cukru. Kucharz Piotr Świst przekonywał, że stosowany z umiarem i w połączeniu ze świeżymi owocami, może stanowić zdrowy i smaczny deser.
-Zademonstruję uczestnikom jak sporządzić pyszną lemoniadę, owoce w karmelu lub naleśniki, to dla mnie prawdziwa przyjemność robić to w pięknym miejscu, gdzie dzieci i starsze panie otoczone są tak troskliwą opieką - tłumaczy.
Uczestnicy i ich opiekunowie brali czynny udział w przygotowaniu wielu smakowitych potraw a kucharz chętnie się z nimi dzielił swoimi kulinarnymi sekretami. Uwieńczeniem tej przygody, była wielka słodka uczta.
Komentarze (0)