Jak zrobić wielkanocne potrawy nie licząc wyłącznie na sklepy? Czekamy na Wasze pomysły!

„Potrzeba jest matką wynalazków” – to przysłowie świetnie sprawdza się w dzisiejszych czasach, kiedy epidemia zmusiła wielu z nas do pozostania w domach.

26825864_s

REKLAMA

Po odstaniu w długiej kolejce, wchodzimy wreszcie w sobotnie przedpołudnie do sklepu. I…? Nie ma już drożdży, białej kiełbasy, twarogu. Co wtedy?

Aleksandra Kleśta-Nawrocka, historyk specjalizujący się w kuchni polskiej i autorka bloga Prowincja od kuchni, radzi, aby nie załamywać rąk. Każdy z nas przecież zrobił wcześniej zapasy podstawowych produktów, które teraz z powodzeniem można wykorzystać do przygotowania wielkanocnych potraw.
REKLAMA

Białą kiełbasę możemy np. zastąpić mięsem pieczonym z majerankiem i czosnkiem, a potem podać z chrzanem. Nie dostaliśmy drożdży na babę drożdżową? Możemy zastąpić ją przecież pyszną babką cytrynową.

Sposobów jest wiele, a my jesteśmy ciekawi Waszych pomysłów na wielkanocne potrawy w „czasach zarazy”. Piszcie i dzielcie się nimi z innymi Czytelnikami.

redakcja@extraswiecie.pl
REKLAMA

Udostępnij

Wybrane dla Ciebie

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors