Specjały nagrodzone i wyróżnione na Festiwalu Smaku w Grucznie

W sobotę na Festiwalu Smaku w Grucznie ogłoszono wyniki konkursu na Smak Roku.
Wyniki ogłoszono podczas festiwalowej gali / Fot. MP

Laureatów Smaku Roku wyłoniono w kilku kategoriach.

Grand Prix:
- Oxymel ziołowy – eliksir życia, producent EkoAnka.


Przetwory owocowo-warzywne:
- I miejsce EkoAnka za ocet z tarniny premium;
- wyróżnienie: RHD Papierówka Iwona Wodzyńska  za konfiturę z wiśni z pieprzem nepalskim.


Produkty innowacyjne:
- I miejsce Piotr Klepacz Celtyckie Smaki za czarny czosnek.


Potrawy:
- wyróżnienie dla Aleksandry Kowalskiej "Kowala" za pierogi z wołowiną.

Produkty mleczne:
- gospodarstwo rolne Emilia Witkowska za ser "Bosy Antek".


Przetwory z ryb:
- wyróżnienie Andrzej Zygadło za paprykarz.

Wędliny:
- I miejsce GS Pruszcz za szynkę z pieca;
- wyróżnienie: Błażej Mirota Pałac Ostromecko za zylc kociewski z wieprzowiny.

Oleje:
- I miejsce Michał Musiał za olej rydzowy.

Smak Regionu 2023
Wino białe Solaris z Winnicy przy Talerzyku.

Wyróżnienia:
- sernik Magdaleny Kostrzewskiej;
- kiełbasa wędzona W. Śledź Manufaktura Wędliniarska Olchowy Dymek.

Miody:
- I miejsce miód lipowy Pasieka Rodzinna Wnuk&Bracia;
- wyróżnienie: miód lipowy Pasieka Michalscy.

W niedzielę 20 sierpnia Festiwal Smaku w Grucznie będzie trwał od godz. 10.00 do 17.00.

redakcja@extraswiecie.pl

Udostępnij
4 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments

Mimo drożyzny były tłumy , jednak nie jest tak ludziom źle za PiSu bo masowo kupowali i jedli specjały na miejscu.

Biedny tam nie pojedzie, bo go nie stać?

Błąd w artykule nie ….Miody:
– I miejsce miód lipowy Pasieka Rodzinna Wnuk&Bracia; tylko Miody:
– I miejsce miód lipowy Pasieka Rodzinna Wnuk&Bacia;

Upał był i ludzi dużo . Parking drogi wszyscy podwórka otwierali byle zarobić . Świeży chlebek nawet był .

Wybrane dla Ciebie

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors