Macie ochotę na włoską kuchnię? Wkrótce otwarcie nowej restauracji

Na połowę stycznia zaplanowano otwarcie nowej restauracji w Świeciu. Choć lokal jest nowy, to jego adres jest doskonale znany. Przynajmniej tym lubiącym tradycyjną włoską pizzę.
Konrad Ochman uważa, że wie jak powinna smakować prawdziwa pizza / Fot. Andrzej Bartniak

Oliwa w Ogniu, bo tak nazywa się nowa restauracja, znajduje się przy ul. Kraszewskiego w Świeciu, w lokalu, w którym wcześniej mieściła się pizzeria Le Fontane. Otwarcie zaplanowano na połowę stycznia.

- Na początku w menu będzie tylko pizza, ale potem pojawią się też inne dania charakterystyczne dla kuchni włoskiej - zapowiada Konrad Ochman, właściciel Oliwy w Ogniu. - Liczba pozycji w karcie zależna będzie od zainteresowania klientów i naszych mocy przerobowych.

Jak tłumaczy szef lokalu, gastronomia to branża, w której trudno przewidzieć obroty. Zwłaszcza w przypadku zupełnie nowego biznesu. Dlatego lepiej mieć mniej dań w menu, za to dopracowane w każdym calu.

Podstawą działalności ma być, lubiana niezależnie od szerokości geograficznej, pizza. Tę w Oliwie w Ogniu ma wyróżniać m.in. to, że będzie robiona z ciasta na zakwasie. W ofercie znajdziemy 15 jej rodzajów.

- Ceny będą się wahać od około 29 do 44 zł. Jedną z wyjątkowych pozycji będzie pizza z borowikami, tymiankiem, czosnkiem, włoskim bekonem dojrzewającym i natką pietruszki - zachwala Konrad Ochman.

Większość półproduktów będzie pochodzić z Włoch, w tym mąka bio tarta w tradycyjny sposób na kamieniu.

a.bartniak@extraswiecie.pl

Udostępnij

Wybrane dla Ciebie

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors