W tym roku na Festiwalu Smaku w Grucznie swoje wyroby prezentuje 151 wystawców. W większości są to mali wytwórcy stawiający nie na ilość, a na jakość, która doceniania jest przez konsumentów. Niestety, to co dobre i zdrowe rzadko bywa tanie. Większość odwiedzających imprezę ma jednak świadomość, że festiwalowych cen nie można porównywać z tymi w supermarkecie.
REKLAMA
Otworzy się w nowym oknieOtworzy się w nowym oknieOtworzy się w nowym oknie
Otworzy się w nowym oknieOtworzy się w nowym oknieOtworzy się w nowym oknieOtworzy się w nowym oknieOtworzy się w nowym oknieOtworzy się w nowym oknieOtworzy się w nowym oknie
Program
sobota 18 sierpnia
- 10.00 otwarcie
- od 10.15:
- bloki artystyczne
- pokaz bartnictwa
- pokaz wirowania miodu
- bloki muzyczne
- 12.00, 14.00, 15.30 - pokazy „Z życia wiejskiej zagrody”
- 13.00 rozpoczęcie turnieju nalewek
- 17.00 Gala Festiwalu Smaku (podsumowanie konkursów i wręczenie nagród)
- ok. 23.00 zakończenie pierwszego dnia
REKLAMA
Otworzy się w nowym oknieOtworzy się w nowym oknieOtworzy się w nowym oknie
niedziela 19 sierpnia
- 10.00 otwarcie
- od 10.15
- bloki artystyczne
- pokaz bartnictwa
- pokaz wirowania miodu
- pokazy „Z życia wiejskiej zagrody”
- 10.30 Konferencja w Chrystkowie „Kuchnia i historia: odkrywanie przeszłości i współczesne trendy kulinarne”
- 16.00 zakończenie festiwalu
a.bartniak@extraswiecie.pl
REKLAMA
Otworzy się w nowym oknie
żar leje się z nieba a
żar leje się z nieba a wędliny, mięsa sery, leżą bez lodówek,lad chłodniczych , i te ceny z kosmosu
Jak można jeść te świństwo
Jak można jeść te świństwo niby swojskie A oni tylko przyjeżdżają by kieszenie napchac A ludzie jak takie debile jadą I kupuja oj boze boze 😉
Ten festiwal od lat cieszy
Ten festiwal od lat cieszy się popularnością , nikt was kmiotki nie zmusza do kupna ani degustacji , idźcie sobie do marketów i nie zabierajcie głosu .
Najbardziej podobało mi się
Najbardziej podobało mi się stoisko KODu. Kupiłem sobie koszulkę z napisem PROSTYTUCJA.