Słodki smak lata. Dziecięce warsztaty kulinarne w Topolnie [zdjęcia]

Placówka Opiekuńczo Wychowawcza - Dom Dziecka i Zgromadzenie Sióstr Pasterek w Topolnie przygotowały w czwartek dla swoich dwudziestu jeden podopiecznych nie lada atrakcję, warsztaty kulinarne.
Warsztaty poprowadził Piotr Świst, kucharz renomowanego Hotelu Mercure w Toruniu

Poprowadził je Piotr Świst, kucharz renomowanego Hotelu Mercure w Toruniu. Głównym partnerem tego wydarzenia było konsorcjum KSC Polski Cukier. Dlatego przedmiotem zajęć były przysmaki powstałe na bazie cukru. Kucharz Piotr Świst przekonywał, że stosowany z umiarem i w połączeniu ze świeżymi owocami, może stanowić zdrowy i smaczny deser.

-Zademonstruję uczestnikom jak sporządzić pyszną lemoniadę, owoce w karmelu lub naleśniki, to dla mnie prawdziwa przyjemność robić to w  pięknym miejscu, gdzie dzieci i starsze panie otoczone są tak troskliwą opieką - tłumaczy.  

Uczestnicy i ich opiekunowie brali czynny udział w przygotowaniu wielu smakowitych potraw a kucharz chętnie się z nimi dzielił swoimi kulinarnymi sekretami. Uwieńczeniem tej przygody, była wielka słodka uczta.

redakcja@extraswiecie.pl

Udostępnij

Wybrane dla Ciebie

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors