Panarium, dzięki użyciu tradycyjnej technologii przemiału na żarnach, zachowuje smak i zapach prawdziwej mąki, której bez wątpienia pozbawionej są te uzyskane za pomocą nowoczesnych młynów walcowych stosowanych na szeroką skalę w przemyśle. Dlaczego wybór padł właśnie na Świecie?
Jak tłumaczy współwłaściciel, miasto zasługuje na pierwszeństwo, ponieważ zboże pochodzi z upraw zlokalizowanych w okolicach aglomeracji.
- Ziemia tutaj ma to, czego inna dać nie może - dodaje. - Tu ziarno zyskuje więcej albuminów i fosfatów, które są niezbędne do produkcji substratu.
Dzięki temu mieszanka działa jak swoisty lek, ponieważ dostarcza organizmowi to, czego potrzebuje, nie uszczuplając przy tym zbytnio jadłospisu. Pełnowartościowa mieszanka chlebowa pomaga zrzucić zbędne kilogramy. W chlebie białym powszechnie występującym brak jest błonnika, w którym znajdują się najlepsze części składowe, mianowicie fosfaty i albumin. Po zjedzeniu mieszanki długo utrzymuje się poczucie sytości. To swoisty progres w dziedzinie żywienia.
Niestety, na realizację zamówienia trzeba poczekać. Zboże jest mielone przy zachowaniu technologii opartej o tradycyjne rozwiązania. Marce Panarium zależy na oddaniu do użytku świeżego produktu, bo tylko taki ma najlepsze właściwości zdrowotne.
Na szczęście Klienci będą mogli zamówić produkt bez wychodzenia z domu poprzez stronę internetową www.panarium.pl.
Komentarze (0)