Oliwa w Ogniu, bo tak nazywa się nowa restauracja, znajduje się przy ul. Kraszewskiego w Świeciu, w lokalu, w którym wcześniej mieściła się pizzeria Le Fontane. Otwarcie zaplanowano na połowę stycznia.
- Na początku w menu będzie tylko pizza, ale potem pojawią się też inne dania charakterystyczne dla kuchni włoskiej - zapowiada Konrad Ochman, właściciel Oliwy w Ogniu. - Liczba pozycji w karcie zależna będzie od zainteresowania klientów i naszych mocy przerobowych.
Jak tłumaczy szef lokalu, gastronomia to branża, w której trudno przewidzieć obroty. Zwłaszcza w przypadku zupełnie nowego biznesu. Dlatego lepiej mieć mniej dań w menu, za to dopracowane w każdym calu.
Podstawą działalności ma być, lubiana niezależnie od szerokości geograficznej, pizza. Tę w Oliwie w Ogniu ma wyróżniać m.in. to, że będzie robiona z ciasta na zakwasie. W ofercie znajdziemy 15 jej rodzajów.
- Ceny będą się wahać od około 29 do 44 zł. Jedną z wyjątkowych pozycji będzie pizza z borowikami, tymiankiem, czosnkiem, włoskim bekonem dojrzewającym i natką pietruszki - zachwala Konrad Ochman.
Większość półproduktów będzie pochodzić z Włoch, w tym mąka bio tarta w tradycyjny sposób na kamieniu.
Komentarze (0)