Centrum Rekreacji i Wypoczynku Deczno – bo tak od kilku miesięcy brzmi pełna nazwa ośrodka – mimo zakończenia sezonu funkcjonuje w najlepsze i staje się coraz bardziej popularnym miejscem do celebrowania ważnych, rodzinnych uroczystości i biznesowych spotkań.
- Kulinarne propozycje naszego szefa kuchni zdobyły serca gości, którzy organizowali już w Decznie swoje imprezy okolicznościowe, a także publiczności biorącej udział w tegorocznej Biesiadzie Piwnej. Przyszedł czas na to, aby prezentować je regularnie, w formie rodzinnych, niedzielnych obiadów - podkreśla Tomasz Keller, prezes zarządu Vistula-Park Świecie.
Przedsmak będziemy mogli poczuć już we wtorek 11 listopada. Wtedy po raz pierwszy Deczno zaprosi do wspólnego, kulinarnego świętowania w ramach "Smaków Niepodległości". W propozycjach na pewno nie zabraknie tradycyjnej gęsiny oraz potraw, które kojarzą się nierozerwalnie z polską kuchnią. Zasada będzie bardzo prosta – z menu będzie można korzystać od godziny 12.00 do 17.00. A ile trzeba będzie zapłacić?
- osoba dorosła: 80 zł
- dzieci do 12 roku życia: 40 zł
- dzieci do 3 roku życia: bezpłatnie
Opłata upoważnia do nieograniczonego korzystania z bufetu przez dwie godziny od momentu uiszczenia opłaty.
Terminy kolejnych "smaków" będą podawane na oficjalnym fanpage Centrum Rekreacji i Wypoczynku Deczno.
Ośrodek nie narzeka na brak zainteresowania. Weekendy z dużym wyprzedzeniem są zarezerwowane na imprezy okolicznościowe.
- W przyszłym roku w ośrodku zostanie otwarta restauracja, a to doskonała okazja, aby mieszkańcy już teraz zapoznali się z naszą ofertą kulinarną – mówi Marta Pudrzyńska, kierownik Centrum Rekreacji i Wypoczynku Deczno.
Co będzie można zjeść 11 listopada podczas „Smaków Niepodległości? Sprawdź menu.
- bulion z gęsi z kluskami półfrancuskimi i pietruszką
- zalewajka grzybowa na zakwasie żytnim
- confiturowane udo z gęsi na modrej kapuście z żurawiną
- rolowana karkówka faszerowana pieczarkami w sosie z tymianku i cebuli
- gęsie żołądki w białym sosie z kolendrą
- filet z sandacza z masłem kaparowym, porem i pomidorami concasse
- pierś z kurczaka z brukselką duszoną w białym winie, śmietanie i kminku
- pierogi z mięsem okraszone wędzoną słoniną z rydzami i kwaśną śmietaną
- bufet sałatkowy
- bufet deserowy
"Smaki Niepodległości", Centrum Rekreacji i Wypoczynku Deczno, wtorek 11 listopada w godz. 11.00-17.00.