Zmiana polityki prywatności

Drogi Użytkowniku,

Chcielibyśmy poinformować, że zaktualizowaliśmy naszą Politykę prywatności. W dokumencie tym wyjaśniamy w sposób przejrzysty i bezpośredni jakie informacje zbieramy i dlaczego to robimy.

Nowe zapisy w Polityce prywatności wynikają z konieczności dostosowania naszych działań oraz dokumentacji do nowych wymagań europejskiego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO), które będzie stosowane od 25 maja 2018 r.

Informujemy jednocześnie, że nie zmieniamy niczego w aktualnych ustawieniach ani sposobie przetwarzania danych. Ulepszamy natomiast opis naszych procedur i dokładniej wyjaśniamy, jak przetwarzamy Twoje dane osobowe oraz jakie prawa przysługują naszym użytkownikom.

Zapraszamy Cię do zapoznania się ze zmienioną Polityką prywatności.

Close GDPR info

Extra Świecie

Imieniny obchodzą:

Celina, Ireneusz, Euzebiusz
  • słabe opady śniegu
    Dzisiaj:
    -1°C / -1°C
  • słabe opady śniegu
    Jutro:
    -2°C / -4°C
  • słabe opady śniegu
    Pojutrze:
    -4°C / -8°C

Tak smakuje Ameryka

Andrzej Bartniak
10 października, 16:50
- Zrobienie doskonałego burgera jest trudniejsze, niż się wydaje - podkreśla Bartłomiej Strzesak, który wspólnie z żoną Darią prowadzi Burger House. - Największym sekretem jest odpowiednie przygotowanie mięsa. Oczywiście wołowiny, żadne inne nie wchodzi w rachubę.
Bartłomiej Strzesak, współwłaściciel Burger House w Świeciu, z daniem głównym restauracji
Fot. Andrzej Bartniak

Wprawdzie Burger House na kulinarnej mapie Świecia pojawił się dopiero dwa miesiące temu, ale zdążył już zyskać spore grono sympatyków. Pomysł na założenie prawdzie amerykańskiej restauracji zrodził się w głowie Darii i Bartłomieja Strzesak ponad rok temu.
REKLAMA
Otworzy się w nowym oknie

- Tego typu przedsięwzięcie to nie tylko spory wysiłek finansowy, ale też konieczność załatwienia wielu spraw - tłumaczy Daria Strzesak. - Jednak tym, co przez dłuższy czas powstrzymywało nas z otwarciem biznesu, był brak odpowiedniego lokalu. Zależało nam zarówno na dobrej lokalizacji, jak i wielkości. Oczywiście nie bez znaczenia była również uroda miejsca, w którym chcieliśmy uruchomić interes. Dlatego ucieszyliśmy się gdy okazało się, że jest możliwe wynajęcie lokalu niedaleko OKSiR-u, przy ul. Wojska Polskiego 135 A.

Właściciele, prezentując wnętrze restauracji, z nieukrywaną satysfakcją mówią, że prawie cały wystrój jest ich dziełem.

- Co tylko było możliwe, wykonaliśmy samodzielnie - podkreśla Daria Strzesak. - Szlifowaliśmy wszystkie palety, z których zrobione są stoły, malowaliśmy ściany, wieszaliśmy elementy wystroju.
REKLAMA

Duże wrażenie robi kolekcja amerykańskich tablic rejestracyjnych.

- To prezent od mojego taty który mieszka w USA - mówi Bartłomiej Strzesak.- Jeśli się nie mylę, to udało mu się zgromadzić tablice ze wszystkich 50 stanów. Przyznam szczerze, że nigdy nie miałem czasu, żeby to dokładnie sprawdzić, ale może uda się to któremuś z dociekliwych klientów - żartuje.

Wystrój lokalu nie jest bez znaczenia, ale tym, czym przede wszystkim kierują się klienci przy wyborze lokalu, jest menu. Karta dań w Burger House zasadniczo dzieli się na dwa bloki: burgery i pizzę.

- Nie ma wątpliwości, że każdy użyty składnik wpływa na smak dania - podkreśla Daria Strzesak. - Dlatego staramy się nie zaniedbywać żadnego szczegółu. Mamy codziennie świeżą porcję chrupiących bułek z zaprzyjaźnionej piekarni Zakryś i doskonałej jakości wołowinę, którą marynujemy własnoręcznie wykonaną marynatą. Nie korzystamy z żadnych gotowych półproduktów. Wszystko jest robione na miejscu ze świeżych składników - zaznacza.
REKLAMA

W tej chwili jednym z najczęściej zamawianych burgerów jest Mr. Becon  (20 zł). Niewiele mniej klientów wybiera New Yorkera (18 zł). Niebawem w menu pojawią się wersje junior, które będą w rozmiarze odpowiednim dla dzieci. Oczywiście niższa będzie też ich cena.

Jedną z zalet burgerów jest możliwość wpływania na ich ostateczny smak. I wcale nie chodzi o wybór sosu.

- Każdy z klientów może określić stopień wysmażenia wołowiny - tłumaczy Bartłomiej Strzesak. - Poza tym, jeśli jest się bardzo głodnym, można zamówić jej podwójną porcję, jeśli ta standardowa komuś nie wystarcza.

Dania z amerykańskiej restauracji Burger House można zamówić także z dowozem do klienta.

a [dot] bartniakatextraswiecie [dot] pl
REKLAMA

Komentarze (11)

a w wersji vege nie ma a bym przyjechała :(

Odpowiedzi: 1

skoro burger to z założenia będzie mięso. to już nie można czysto "mięsnej" jadłodajni zrobić?...

Odpowiedzi: 0

Wersja vege i rozne buleczki by sie przydaly.

Odpowiedzi: 1

od kilku dni mają bułkę żytnią w menu. Wszystko na FB zamieszczają, fajnie że słuchają swoich klientów. Dostosowują się i wpasowują w oczekiwania rynku. Bardzo smacznie, dużo konkursów i promocji, bardzo polecam sam na pewno nie raz wpadnę zjeść coś i przy okazji pooglądać mecze.

Odpowiedzi: 0

ludzie VEGE? Kuchnia amerykańska która kojarzy się z soczystą dużą wołowiną.. a wy VEGE... o zgrozo. Idzicie na sałatke do sałatkodajni...

Odpowiedzi: 0

W knajpie byłem miesiąc temu, zamówiłem burgera z wołowiną, smak pleśni i chłód nierozgrzanego mięsa pozostał do dzisiaj .Bułka wyciągnięta chyba z sarkofagu Tutenhamona bo tej brei przydałaby się mumifikacja . Miałem wrażenie że pod mięsem wyrasta nowy ekosystem bo zielony nalot wskazywał ewidentnie na prawde o ewolucji , zanim wziałem pierwszego gryza czekałem minutę w obawie , że wyciągnie łapy i ucieknie mi ze stołu, Nie polecam, omijać szerokim łukiem !!!! 

Odpowiedzi: 3

Aż tak źle jest

Odpowiedzi: 0

Nie ma to jak życzliwy głos konkurencji. Skoro byo tak źle, to trzeba było zgłosić sprawę do sanepidu, albo przynajmniej powiedzieć o tym komuś z obsługi. Oczywiście nie zrobiłeś tego.

Odpowiedzi: 0

Mam dokładnie te same odczucia...sprzedaż nie idzie to robią sobie reklamę. Jedzenie do bani, nie polecam . 

Odpowiedzi: 0

Najgorsze burgery jakie jadłam...nigdy tam nie wrócę 

Odpowiedzi: 0

Byłam. Jadłam ... i żałuję. Cena jest ok, wygląd też, ale smak... wołowina "zamordowana" czyli twarda jak kamień, brak jakiegokolwiek sosu pomidorowego, ale musztardy francuskiej ogrom aż w żołądku piecze. Ogólnie obok "amerykańskich" to one nawet nie stały. Jakikolwiek burger domowy jest lepszy niż "to". Czekam na poprawę jakości

Odpowiedzi: 0

Dodaj komentarz

Filtrowany HTML

  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Dozwolone znaczniki HTML: <a> <blockquote> <br> <cite> <code> <dd> <div> <dl> <dt> <em> <li> <ol> <p> <span> <strong> <ul>
    Allowed Style properties: text-align, text-decoration

Czysty tekst

  • Znaczniki HTML niedozwolone.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Adresy internetowe są automatycznie zamieniane w odnośniki, które można kliknąć.
  • Znaki końca linii i akapitu dodawane są automatycznie.
CAPTCHA
To pytanie sprawdza czy jesteś człowiekiem i zapobiega wysyłaniu spamu.
Redakcja portalu extraswiecie.pl nie odpowiada za treści zamieszczanych przez czytelników komentarzy, zastrzegając sobie jednocześnie prawo do ich moderowania oraz kasowania w przypadkach ewidentnego naruszania prawa lub dobrych obyczajów. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyliście opinię, która łamie prawo lub dobry obyczaj, powiadomcie nas: redakcja@extraswiecie.pl lub użyjcie przycisku Zgłoś komentarz